volegeny-blog

A vőlegény szerepe az esküvő előtt és az esküvőn kettős. Először is mindent meg kellene tennie annak érdekében, hogy az ara boldog legyen, másodsorban háttérbe kellene vonulnia, hogy a nagy nap a menyasszony vágya szerint alakulhasson. Ez bizony nem kis feladat, hiszen vőlegényünk jövendőbeli felesége sem lesz a helyzet magaslatán. De mit tehet akkor a vőlegény?

Vőlegény és menyasszony számára is nehéz

Ha most vágsz bele a vőlegény szerepbe, kezdetnek az a legjobb, ha határozottan elfogadod, hogy menyasszonyodra nehéz időszak vár, amitől könnyen lehet, hogy még a megszokottabbnál is bonyolultabbá válik gondolkodása.
Ha jó vőlegény szeretnél lenni:
Szerelkezz fel egy nagy adag türelemmel!
Mondogasd párodnak elég gyakran, hogy minden rendben lesz!

Bár eleinte úgy gondolja a kedves menyasszony, hogy pontosan tudja, mit hogyan szeretne, komoly elvekkel rendelkezik. Aztán egyre több lehetőséggel, ajánlattal szembesül és hamar elbizonytalanodik a döntések meghozatalánál. Természetesen az lenne a ideális, ha közösen hoznátok meg a fontos döntéseket. A virágok színének, vagy a koszorúslányok ruhájának kiválasztásáért bizonyára egy vőlegény se rajong, itt boldogan szárnyalhat jövendőbelid képzelete.
Ha vőlegény mivoltodban igazi férfi lakozik:
Hallgasd meg aggodalmait!
Mondd el véleményed, hogy érezze, fontos számodra az ügy.
Ne vitázz vele, de törekedj a kompromisszumra.

A vőlegény dolga a lazítás

Jövendőbelid immár maradéktalanul elmerült az esküvővel kapcsolatos teendők süllyesztőjében, te persze szeretnéd, ha lazítana. Gyakran kérdezgeted, mit segíthetsz, próbálod oldani a számodra érthetetlennek tűnő feszültségét, de mindhiába.
Amit ilyenkor egy vőlegény tehet:

  • Készíts neki egy kis finomságot, , mondjuk egy különleges vacsorát.
  • Tölts le egy olyan filmet, amit szívesen megnéz veled. Ugye rögtön kitaláltad, hogy egy romantikus vígjáték bejöhet?

Vőlegény, menyasszony és a többiek

Bizonyára az egész család esküvői lázban ég. Természetesen jól esik, ha a szívükön viselik sorsotokat, de időnként idegörlő lehet, ha a számotokra is bizonytalanságot okozó kérdésekkel nyaggatnak. Egy igazi lovag minden bajtól megóvja kedvesét, ebben a helyzetben jobb, ha te is ezt teszed.
Ha elég taktikus vőlegény vagy:
Hárítsd el úgy a zaklatásnak látszó családi ötlet- és kérdésáradatot, hogy szerelmed ne is tudjon róla!
Légy kedves a rokonokkal, hiszen hosszú távra készülsz berendezkedni köreikben!
Nyugtass meg mindenkit arról, hogy a helyzet magaslatán állsz, még ha ennek a fele sem igaz!

Amit egy vőlegénytől várnak

Ne lepődj meg azon, ha bizonyos feladatok kizárólag rád maradnak az esküvő megszervezésekor. Nem csak tökéletes megoldást, hanem kivételes figyelmességet is mutatnod kell a jegygyűrű és a kedvesednek szánt ajándék kiválasztásánál, illetve komoly terveket várnak tőled a nászutat illetően. Ezek mellett nyilvánvalóan eltörpül az esküvői viseleted kiválasztásának, a saját vendéglistád összeállításának, vagy a zenekar szervezése gondja. Az esküvő előtt ezeket a feladatokat kell egy vőlegénynek számba vennie, ezért időben kezdj hozzá az előkészületekhez.

A vőlegény és a nagy nap

Gyakran halljuk egy esküvő után a vőlegény szabadkozását, miszerint nem tudta, hogy mi lett volna az ő feladata. Ezeket a feladatokat kell megoldanod vőlegényként az esküvő napján:
Illendően fogadd a vendégeket, ha szükséges, gondoskodj szállításukról!
Ne felejtsd el kifizetni az esküvői szertartást!
Váltsd ki a házasságlevelet!
Tiéd az első pohárköszöntő!
Férj, feleség együtt vágja fel az esküvői tortát!
Először te vidd táncba a menyasszonyt!
Kérd fel édesanyádat és újdonsült anyósodat is egy-egy táncra!
De mindenekelőtt legyél vőlegény és férj, találd meg a meghitt pillanatokat, nehogy a szervezési feladatok káoszában elmaradjon az esemény értéke, ereje.

Amikor a vőlegénynek is szüksége van segítségre

Előfordulhat, hogy te vagy a világ egyik legjobb vőlegénye, mégis összecsapnak a hullámok a fejed fölött, egyszóval eleged lesz. Fordulhattok hozzám bizalommal, hiszen egy jó ceremóniamester tanácsait mindig érdemes meghallgatnotok.

Végül ne feledd: 1 nap nem a világ, így is, úgy is elmúlik. Az igazán fontos az, ami ez után következik!