Köszönőajándék esküvőre

Csak a képzelet szab határt az esküvői köszönőajándékok stílusának, kivitelezésének. Az egészen szolidtól, a poénoson át, az extravagánsig minden fellelhető a palettán. Most mutatok pár köszönőajándékot, hátha kedvet kaptok ti is valamelyikhez.

miniméz

Manapság már nemigen rendeznek meg úgy esküvőt, hogy ne adjon valamilyen köszönőajándékot a vendégeknek az ifjú pár. Akik igazán körültekintőek az esküvőt illetően, azoknak nemcsak arra van gondja, hogy a rendezvényterem/étterem, zenekar, ceremóniamester, fotós, videós, dekoros időben “pipa” legyen, hanem még arra is ügyelnek, hogy a köszönőajándék amit a vendégeiknek szánnak,  magához a hangulathoz, dekorációhoz, vagy akár a pár személyiségéhez is illeszkedjen, így alkotva ezzel kerek egészet a nagy napon.

S, hogy milyen esküvői köszönőajándékok léteznek? Íme néhány példa a teljesség igénye nélkül.

Egészség, boldogság, jólét, termékenység és hosszú élet. Ezt hivatott képviselni az ókori Rómában az az 5 szem mandula, amit a frissen házasulandók adtak az esküvői vendégeiknek, köszönetképpen, hogy megtisztelték őket jelenlétükkel.

Manapság is adunk valamit „haza” a vendégeinknek hajnalban, távozásukkor. Régebben ez kimerült a jó házi bor, vagy pálinka kis üvegben való átadásában, mellette egy kis lakodalmas süteménnyel, megköszönve a jelenlétet. Ám ma már, akár úgy, hogy mindezek megmaradtak, adunk még valami kreatív ajándékot, valami olyat, amiről akár hónapok, évek múlva is ha ránéz az ajándékozott, a mi esküvőnk, mulatságunk fog az eszébe jutni. Általában ezeket a kis köszönő ajándékokat a vacsora asztalon helyezzük el, a vendégek tányérja mellett, vagy épp annak közepére illesztve. Akik igazán kreatívak, azok egy kis fortéllyal még pénztárcabaráttá is varázsolhatják a köszönetajándékot, hisz ha olyat adunk a vendégeinknek emlékbe, ami magán az esküvői asztalon ültetőkártyaként is funkcionál, akkor nem kell külön még arra is költenünk, mert lássuk be, egy esküvő költségvetésénél minden kis tétel is számít.

Amennyiben azon is gondolkodtál, hogy az esküvőre saját kezűleg készítesz esküvői köszönőajándékot, íme egy kis kedvcsináló videó, amiből ötletet meríthetsz.

Habár szimbólumként még ma is megmaradt ajándékötletnek a kis tüllzacskóban az asztalra helyezett cukrozott mandula, amit színben lehet akár a dekorációhoz is igazítani, mellette különböző versenytársak is színre lépnek.

El lehet mondai, hogy itt is csak a képzelet szabhat határt a köszönetajándékok stílusának, kivitelezésének. Az egészen szolidtól, a poénoson át, az extravagánsig minden fellelhető a palettán. Most mutatok pár köszönetajándékot, hátha kedvet kaptok ti is valamelyikhez.

Esküvői köszönetajándék galéria