Esküvői tanácsok utolsó napokra

Közeledik az esküvőtök napja? Szeretnéd a legjobb formádat hozni a leendő férjed és a vendégsereg előtt, de ez idáig még nem jutott idő magadra és arra, hogy formába hozd a tested? Ne aggódj, nincs még minden veszve. Ha van még legalább 2-3, ne adj’ Isten 4 heted, akkor még bőven lesz idő arra, hogy alakíts a testeden, felturbózd az arcbőrödet, és összességében testileg-lelkileg felkészülj a nagy napra, amikor is összeházasodtok életed párjával.

Ám ott van a nagy nap délutánja. Gyönyörű haj, pazar smink, mintha egy esküvői magazinból léptél volna elő, olyan szép vagy.

Sajnos előfordulhatnak olyan bakik a menyasszonnyal, amiket azonnal kellene orvosolni, a helyszínen, lehetőleg észrevétlenül, nem beszélve a nyári esküvőkről, amikor is a rekkenő hőségben egy szép smink bizony könnyen megtudja adni magát, aztán este tánc közben a frizura is elcsúszhat, amit rögzíteni kellene, felszalad a harisnya, és még sorolhatnám.

Ezeknek a bakiknak a kivédésére javaslom mindig állítsatok elő egy olyan szettet, amivel át lehet vészelni ezeket a buktatókat.

Ceremóniamesterként rengeteg olyan szituációt láttam már esküvőkön, ahol nagyon jól jött volna egy túlélőszett, ám sajnos nem volt.

Ilyenkor az ember megpróbál kreatív maradni, de amikor úgy kapok elő egy alapozót, megmenteni a sminket, hogy az nem egyezik a menyasszony arcán lévő alapozó színével, az bizony nem segítség, akárhogyan is igyekszem én is, és a vendégsereg női tagjai is.

Ezért mindig elmondom a kedves menyasszonyoknak, hogy egy alap csomagot készítsenek a nagy napra, bízzák rám a szettet, vagy egy barátnőjükre, és onnantól fogva bármi kellemetlenség is adódna, hamar találunk rá orvosságot.

Íme egy kis lista, ami szerintem elengedhetetlen egy esküvői túlélő csomagba ahhoz, hogy megoldjuk a vészhelyzeteket és hogy megőrizd frissességed, üdeséged egészen hajnalig:

 

A frizurád épségének megőrzése érdekében:

 1. Hajlakk
 2. Hullámcsatok
 3. Hajkefe és vékony tupírozó fésű.

 

A sminked védelméért:

 1. Alapozó, amit az esküvői sminkhez használtál, valamint púder, pirosító.
 2. Tisztító kendőcske, ha netán mégsem tartana ki a smink hajnalig, nem akarsz utána korrigálni, de leszednéd magadról az elfolyt részeket.
 3. Fültisztító pálca szintén hasonló okok miatt, korrigálásra.
 4. Rúzs, vagy szájfény, szőlőzsír.
 5. Szemtus, vagy szemceruza, szemhéjpúder.

 

A frissességed megőrzése érdekében:

 

 1. Nedves törlőkendő, ha jól esne egy kicsit megtörölni a nyakad, karod az este folyamán.
 2. Dezodor, sosem árt egy ilyen hosszú napon többször felfrissíteni magad.
 3. Parfüm. Az igazán jó parfüm sokáig tartja az illatát, de egy táncos mulatságban könnyebben elillan, így legyen nálunk egy üvegcse.
 4. Tisztasági betét, tampon, ha netán pont akkorra esnek a nehezebb napok…

 

Egyéb kiegészítők:

 

 1. Sebtapasz. Nagyon fontos. Semmi nem tudja úgy elrontani az estédet, vagy akár a párod estéjét, mint egy feltört, kihólyagosodott sarok, vagy lábujj. ( csak a fejfájás ás társai )  Onnantól fogva a tánc kínkeservessé is válhat szélsőséges esetben. Bár praktikusabb az előre vágott, formázott tapasz, mégis tartósabb a régi típusú, ollóval vágható ragacs, ami alá pici gézlapot teszünk. Ez biztosan tapad.
 2. Körömreszelő. A nagy mulatozásban, vagy épp a kezdeti idegeskedésben előfordul, hogy egy rossz mozdulat során kicsorbul a körmöd.
 3. Körömlakk. Színes, ami színt viselsz aznap, és színtelen, ha esetleg a harisnyád megszaladna, elég csak egy pötty rá, és legalább az este folyamán nem szalad tovább.  
 4. Papírzsebkendő. Egy esküvőn kötelező…
 5. Rágógumi.
 6. Kicsi kompakt tükör.
 7. Tű, cérna, és biztostű. Legutóbbi esküvőmön egy hölgy vendég hosszú ruhájából kellett rövidebbet varázsolnom, jól jött, hogy épp volt nálam pár eszköz a stílusváltáshoz. Hipp-hopp megvoltunk vele.
 8. Pótharisnya. Ha menthetetlenül elszakadna az eredeti…
 9. Gyógyszerek. Mindenképpen legyen az általad használt és bevált legfontosabb gyógyszerekből egy levél a táskában.

 

Természetesen a lista tovább bővíthető, de ha ezek az alap kiegészítők megvannak, nagy baj már nem adódhat a ruházatot, sminket illetően, amit ne tudnánk kivédeni a nagy napon.